Dandiehelg i Jönköping

2014-08-04

Som jag skrev i mitt förra inlägg så var helgen som gick vikt för SKK tredagarsutställning i Jönköping. Vid campingen "Villa Björkhagen" hade superfixaren Lotta förbokat stugor resepektive uppställning för husbilar och husvagnar så att dandiegänget bodde i en delvis egen hörna av campingen. Vi anlände på torsdag eftermiddag och då hade redan ett antal dandiesar från Norge kommit. Det var jätteroligt att träffa nya vänner, även om dom hade en lite märklig dialekt. Straxt kom även Janette med mina gamla kompisar Ginger och Joar. Här uppstod visst koppeltvång då Ginger löpte, vilket drog till sej både min och övriga hanars uppmärsamhet.

Nåväl efter mat och rastpromenad placerades vi i olika kompostnätshagar medans människogruppen grillade, åt och drack "uppåtvatten". Det verkade som dom hade det jättetrevligt till långt in på kvällen.

När utställningarna startade på fredagen visade det sej att husse, den förädaren, skulle in i ringen med en norsk hane som heter Morris. Jag skulle ju inte ställas ut utan bara vara vacker ock trevlig.  Morris är, måste jag hålla med om, snygg men ganska stor. Det bestämdes över våra huvuden att man inte ville veta vem av oss som var starkast.

Svikaren husse klev in i ringen med en väl travande Morris som blev bästa hane och därmed också svensk champion.

Grattis Morris!

Fredagens utställning drog ut på tiden varför det blev ganska varmt och tröttsamt vilket i sin tur påverkade humöret. Före Dandie i ringen var det många hundar i rasen Border Terrier. Många av dessa hade sina tält bakom oss när mina kompisar skulle in i ringen.Jag vet inte, men på något sätt skickade dessa Border Terriers elaka och nedlåtande telepatiska signaler till oss dandiesar. Detta fick självklart inte ske opåtalat varför en till del högljud ordväxling uppstod. Detta var kanske också ett resultat av lång tid i värmen.

Fredag kväll avlöpte i samma trevliga anda som kvällen innan.Vad jag hörde var att Morris matte och husse bjöd på grillat valkött vilktet uppskattades stort. Enda skillnaden mot kvällen innan var möjligen att alla hundar var jättetrötta.

Lördagens utställning avlöpte smidigare då dagens domare var lite raskare i bedömningen av hundarna. Jag hade min kylduk med mej så jag sov igenom dagen i Lottas tält. Husse och Morris lyckades inte lika bra denna gång. Dock fick Janettes egna uppfödning Joar sitt första certifikat. Jätteroligt och stort grattis.

Som tack för hjälpen med Morris "handling" bjöd Morris matte och husse (Hilma och Leif) på middag. Jag fick naturligtvis inte vara med. Lotta, Janette och nya vuxenkompisen Git försökte trösta men det var långa minuter innan flocken var samlad igen. Elaka tungor antyder att jag är bortskämd.

Husse och matte sänder stort tack till Hilma och Leif och önskar dem en trevlig resa till nordnorge.

Undrer helgen fick jag förutom nya dandiekompisar en ny vän som heter Galej. Hon är en söt liten Jack Russletjej. Vi busade och lekte men mest var det goos i någon vuxens knä. Detta blir dock en ren kamratskap. Jag har tydligt fått reda på att några "Jackdandies" ska det inte bli.

På söndag förmiddag packade vi våra saker, åkte och hämtade Tessan, som passats av Evas dotter Karin, och därefter ut till stugan på Tjörn.

Skönt att vara hemma igen men det var en väldigt trevlig helg.

Tack alla ni som bidrog till detta, inte minst våra besökare från Norge.

Hadé

Zigge

PS

Under hand har jag hört att på söndagen fick Joar sitt andra certifikat och Morris blev BIR.

Jättegrattis till er bägge.

DS

4 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)
Flag Counter