Länge sen senast

Hej alla Dandievänner.

Det har gått en tid sedan jag skrev i bloggen. I huvudsak beror det på att vi levt ett stillsamt flockliv utan några stora förändringar i vardagen. Efter den dagliga middagspromenaden är det skönt att koppla av i soffan.

 /dsc_0114.jpg

 Således har vi det riktigt bra här hemma.

Husse blev dock riktigt upprörd efter Dandieklubbens årsmöte. Valberedningen hade inte ansträngt sig så några förslag till ny styrelse fanns inte. Detta innebar att klubben lades vilande och förvaltas av SvTek. Det är väl ett par damer som nu är nöjda då de drivit klubbens avveckling under ett antal år. Eller rättare sagt, klubben skall inte finnas om inte dessa individers intresse kommer i första hand. Detta utan att själva utföra något arbete. De vill helst vara "baksätesförare"

Nåväl, klubben är vilande och mer än ett hundra medlemmar är besvikna och ett par är nöjda. SKK regelverk måste ändras så att detta inte kan fortsätta och upprepas i andra klubbar.

Den gångna helgen var det internationell utställning i Malmö. Tanken var att hela flocken skulle åka ner och bo över hos en god vän. I sista stund blev det ändrat och husse och Aramis skulle åka fram och tillbaka över dagen. Denna planering gillade inte vara sig jag eller matte. Man sover hellre till klockan åtta än sätter sig i bilen vid sextiden.

Aramis och husse har dock berättat om denna händelserika dag i Malmö.

Min fru "VipWins Julias" matte hade bestämt att det skulle vara både avelsgrupp och uppfödargrupp. Detta efter den individuella bedömningen, så det blev ju en ansträngande dag i ringen.

Nedan ser ni mina barn Vella och Aramis i väntan på utställning.

/dsc_0115.jpg

 

/dsc_0118.jpg

För min son Aramis gick det "så där". Very Good blev omdömet. Husse får dock ta på sig en del av detta då uppställningen kunde varit bättre. Bakkärran blev inte bra visad.

För dotter Wella gick det så mycket bättre. Denna smäckra lilla junior slog två championtikar och blev BIR (Bäst I Rasen). En mycket stor fjäder i hatten till uppfödare Janette Andersson och Sjöbolyckans Kennel.

Då jag, som Wellas pappa, är av kennel Fairmac kan man tycka att Maritha skulle vara stolt och glad. Därav syntes intet, bara sura miner.

Både avelesgrupp och uppfödargrupp fick HP och fin kritik av domaren så sammantaget blev det en fin helg för mig och mina barn.

Vi höres

Zigge

 

30 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)
Flag Counter