Zigge

Hej och välkommen till min hemsida.

Formellt heter jag "Fairmac King Of Heaven" men till vardags kallas jag Zigge. Ziggeluns eller bara Lunsen är också vanligt förekommande tilltalsnamn. Det spelar ingen större roll vad dom ropar. Jag kommer ändå först när jag är färdig med pågående ärenden.

 /dsc-0104.jpg

Jag är en sexårig senapsfärgad Dandie Dinmont Terrier som bor hos min flock Eva, Bosse och perserhonan Tessan.

 

Jag är en utpräglad familjehund och trivs bäst när alla är samlade och att jag får huvudelen av uppmärksamheten och gooset. På vinterhalvåret bor vi lägenhet i Göteborg. Så fort det börjar bli vår flyttar jag,Tessan och Bosse ut till fritidshuset på Tjörn. Mamma Eva jobbar halvtid som lärare och veckopendlar tills det blir sommarlov. Då är flocken  samlad på heltid och jag trivs som allra bäst.

När jag var liten fick Bosse och Eva, (ivrigt påhejade av min uppfödare Maritha "Fairmac" Karlsson) för sig att jag skulle ställas ut. Efter evigt ryckande i pälsen, shamponering och gåträning med särskilt koppel visades man upp för en domare tillsammans med andra hundar i rasen. Efter att ha rantat runt ett par varv fick man träffa domaren enskilt. Detta var min bästa gren då man har domaren för sig själv och kan ställa framtassarna mot bröstet på hen och kommuncera med pussar. Jag lovar att jag fixade flera certifikat på detta vis.

Nåväl domarna tyckte nog ändå att jag var ganska fin. Omdömen som tydilgt maskulin, kraftfull, vackert huvud och bra päls förekom ofta och jag fick många certifikat. Det var bara ett bekymmer. Vid de flesta tillfällen jag visades var också min kullsyster Tuvalisa (Fairmac kiss of passion) närvarande. En liten "här kommer jag" primadonna som dansade i ringen när jag pliktskyldigast travade med viss tvekan. Resultatet blev naturligtvis att jag har ett helt gäng med BIM-rosetter.

Jag fick mitt championat strax efter min tvåårsdag. Därefter har Bosse insett att utställning inte är min grej så vi har nöjt oss med enstaka uppträdande vid klubbmästerskap.

Om jag nu tycker att det är trist att ställas ut, är det destå roligare att informellt träffa människor, stora som små. I fyra år har jag varit rasrepresentant i monter vid MY DOG i Göteborg. Där har jag träffat hundratals hundintresserade och presumtiva valpköpare som klappat, klämt och pussats. Jag bara älskar detta och kan stå på bordet i timmar. Nu måste vi vara ärliga och säga att denna scociala kompetens är rastypisk och inte bara ska krediteras mig. Fast jag är ju bäst!

 

/wp-000043.jpg

Ester och Zigge på My Dog 2013

 

För att travestera på en känd TV-reklam:

Jag är inte bara trevlig och vacker, jag är också pappa.

Jodå, tillsammans med kennel Stike "Lauretta Lollipop Love" har jag tre valpar (se fliken mina valpar)

Jag är också ganska säker på att det kommer mera. (se bloggen)

 

När jag inte softar i Evas favoritfåtölj älskar jag att spela fotboll.

Ända tills förra hösten saboterades spelet av dålig bollkvalitet. Man kan ju kräva att en fotboll ska hålla mer än tio minuter. Men icke, alla mina bollar tappade luften ganska snart och det roliga tog slut.

Dock, när jag i älskogsärenden besökte Randie i Oslo så fick jag en jättefin boll i hårdplast. Den är stor och väger mer än ett kilo. jag lovar: om jag varit en tvåbent man så hade Zlatan med flera fått se upp. Jag är en fantastisk dribblare. Husse och matte har inte en chans när jag kryssar mellan benen på dom.

 /017.jpg

 Som ni kanske sett på min blogg utökades flocken den 1/9 med en av Zigges söner. Hos kennel Sjöbolyckan föddes sju valpar den 21/5 efter mig och Vipwins Julia. Alla valparna är kanonfina och efter mycket funderande bestämde husse och matte att vi vill ha en av mina söner. Han heter Sjöbolyckans Puzzle Andventures med har tilltalsnamnet Aramis.

 

/aramis-09-01.jpg

Läs mera om våra öden och äventyr på bloggen.

 

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)
Flag Counter