zigges blogg

2014-05-19.

Vi går i väntas tider, jag och min tjej. Vi kan ju inte lova något men det ser bra ut. Om någon vecka vet vi säkert och då kommer både jag och valparnas mamma höra av oss.

Om ni är intresserade av en Dandievalp efter Fairmac King Of Heaven så hör av er.

2014-05-21

Nu har det hänt! Hos Janette Andersson (Sjöbolyckans kennel) har Vip-Win´s Julia fött sju valpar med mej som pappa.

Det blev tre peppartikar och fyra senapshanar. Husse är jätteglad och säger att inavelsgraden bara är 0,4 % vilket är mycket bra för rasens framtid.

Janette kommer garanterat att informera om valparnes utveckling på sin hemsida och jag hänger på så gott jag kan.

2014-05-28

Hej på er.

Idag är jag sur på både husse och matte. Vanligvis när husse klär sig på morgonen vet jag att han bara ska åka och handla, så då bryr jag mej inte, jag sover vidare i soffan eller i laminon.

Idag tog han på sej kostym och slips vilket pekar på att han ska göra något som inte inkluderar mej. Matte är naturligvis inte hemma utan skyller på jobbet, så här sitter vi, jag och Tessan och vet inte när någon av dom kommer herm. Efter många timmar, (minst tre) kommer matte. Jag blir så glad att jag kissar på mej lite i Tessans rum.

Nåväl idag är Liah´s och mina valpar en vecka gamla och mår bra. Det bästa med allt (som Janette säger) är att hela processen (parning och valpning) skett helt naturligt och utan inblandning av tvåbenta hjälpredor.

2014-06-03

Hej,

Även idag är jag lite sur. Eftersom matte har ont i minst ett knä så bestämdes det att någon som heter "Rut" skulle komma och städa hos oss. Visst, två "rutor" dyker upp och jag hinner knappt hälsa förrän husse sätter mej i bilen och vi åker iväg på en massa ärenden. När vi till slut kommer hem sätter husse mej i en hage som han gjort av kompostnät. Tänk er, bli placerad i gödselhögen. Allt detta för att jag inte skulle lägga mej i städningen. Nåväl nu har dom åkt och jag fick inte ens säga hej då. Inte konstigt att man deppar lite.

I övrigt så meddelar Liah att valparna mår bra och växer, dom är ju två veckor gamla. ( se bilder under fliken "mina valpar" ) Jag ska få åka och hälsa på dom i sommar. Det ska bli jätteroligt.

2014-06-07

Idag har husse bett att få låna min blogg. Efter förhandling med extra godis i middagsportionen som motprestation får han låna några rader nedan:

Som före detta ordförande i Dandieklubben, tillika husse till vår underbare hane Zigge, borde man vara luttrad om hur det är i Dandievärlden. Intriger, falsk ryktesspridning och personliga påhopp gränsande till kränkning har varit vardagsmat.

Detta föranledde mej att skriva en artikel om etik i föreningsvärlden i Dandiebladet nr 1 2014.

Jag avser inte upprepa det jag då skrev. Jag kan bara konstatera att det inte haft någon effekt på umgängesklimatet i klubben. Det är värre än någonsin. Flera uppfödare med lång erfarenhet av rasen har valt att upphöra med sin uppfödning. Detta på grund av att några få individer tillåts hålla på med ren mobbing, osanna påståenden och förteckta hot.

Jag förutsätter att nuvarande styrelse tar allvarligt på detta och agerar mot dessa för rasen förödande aktiviteter.

 

13 jan 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.    (klicka här för att förlänga premium)(info & kontakt)
Flag Counter